Kläd & bokbytardag

22 April 2018, 11:30 - 15:00

Kom och fräscha upp din garderob. Ta med dina överblivna hela, rena kläder, väskor, skor och accessoarer och byt ut dem. Gäller både dam, herr och barn -kläder! Max 10 plagg per person!
Även bokbyte! Ta med böcker i gott skick, alla kategorier välkomna, max 3 böcker per person.

Plats: Malakta, Töckmovägen 48

11.30 - 12.00 Klädinlämning

12.00 Gammalt blir nytt och omsytt! Föreläsning med Nina-Maria Vigård, klädsömmare och formgivare som älskar kläder, hantverk och kreativa lösningar. Nina-Marie berättar om hur hon går tillväga när hon gör om kläder, var man hittar inspiration men också hur man behandlar och tar hand om de kläder man har och använder. En inspirerande timme om hur man kan återbruka det man redan har hemma!

13.00 Dörrarna öppnas: klädbytandet kan börja!

Evenemanget kostar ingenting. Föreningen säljer kaffe med dopp mellan11.30-15.00

SÅ GÅR DET TILL I PRAKTIKEN
Ta med kläder och accessoarer som du själv inte längre använder men som du tror någon annan kunde ha glädje av. Max 10 plagg per person. Gå igenom kläderna före, endast hela och rena i bra skick tas emot. Vi tar emot dina kläder och hänger upp allt som i en butik och ingen vet vilka kläder som är vems. När alla kläder är upphängda det är bara att välja och vraka. Man plockar åt sig och byter enligt principen ett mot ett enligt eget samvete.

De kläder som blir över skänker vi till välgörenhet, i år Hoppets Stjärna.Plats
Malakta
Töckmovägen 48
66100 Malax